Hamburská pečeně s hrozinkami a rozmarýnem

10. května 2010 v 17:10 | Pawja aneb AfroGirl |  Zajímavosti

Aby ste věděli, jaká je Pawjínka velká kuchařka, a jaké jídlo normálně žere. Ale dneska jsem se přejedla, že mě z toho bolí aj hlava. Asi si dám na pár dní zase něco jiného. :D

Hamburská pečeně s hrozinkami a rozmarýnem

Ingredience:
  • Špagety
  • Tavený, nejlépe kostkový mazací sýr
  • voda
  • olej
  • sůl
(asi vám došlo, že se nejedná o Hamburskou pečeni s hrozinkami a rozmarýnem .. )

Návod k přípravě:

Do většího hrnce přidáme pár kapek oleje a sůl a dáme vařit. Až voda dosáhne bodu varu, vložíme potřebné množství špaget (já osobně to odhadnu pro jednu osobu tak 1 z 5 případů) do hrnce, zamícháme a necháme 8-1o vařit, dokud nezměknou. Předem velmi důrazně upozorňuju- MÍCHEJTE TY ŠPAGETY OBČAS, JINAK Z TOHO MÁTE OBŘÍ HNUSNOU HROUDU SLIZU. (Jo, jednou se mi to scucklo). Po uvažení špagety zcedíme.
Do malého kastrůlku přidáme trochu vody a podle porcí dodáme sýr. Na jednu porci tak 4-5 trojuhelníčků sýra. Velmi záleží na tom, jestli máte rádi tekutý sýr-přidáte více vody- nebo když je to husté. Já upřednostnuji vodu tak akorát nadno a 4 kusy sýra, bez přáchutě- labužnící ať si dají třeba Veselou krávu s šunkou.
Sýr vložíme nad plamen, rozmasakrujeme a neustále míháme, dokud se nestane z něj hnusná bílá voda, připomínající zajímavé věci. Pokud možno bez hrudek. Pokud nebudete míchat, napálí se vám sýr na celý kastrůlek.
Nyní si jen vezmeme nějakou hezkou misku (mnohm lepčí miska než talíř, pře se vám to lépe spojí), do které vložte špagety a pak polejete bílou směsí sýru a vody. Nu a teď jen míchat a vualá! ..


Ilustrační foto z dnešního dne.

>> Sýr. Někdo občas totiž nepochopí, co je to tavený kostičkovaný sýr. Tenhle je normálně smetanový.

sýr

>> Když se ten sýr rozmajstruje a vaří se.

sár se vaří

>> A takhle to vypadá nakonec. Byl toho naprosto uplný kotel. Pokud to vypadá trochu hnusně, tak to nežerte :-p
Konečný výsledek
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Filomena Filomena | Web | 10. května 2010 v 17:53 | Reagovat

Sýrové špagety .... mňam! Já je ale jím s instatní omáčkou, kterou kupuju. vyráběla jsem ji jednou a málem přijeli hasiči. Jak to, že i můj článek je o jídle?? Normálně jsme asi telepaticky spojený :D :D

2 Peťka;) Peťka;) | Web | 11. května 2010 v 20:41 | Reagovat

to vypadá docela zajímavě... ;) a celkově je to dobrý nápad hodit sem recepty. ;)
my děláme s přítelem podobné špagety, ale ještě s několika úpravami... každopávně ty tvoje asi zkusím taky ;)

3 Infantility* Infantility* | Web | 12. května 2010 v 16:50 | Reagovat

Hey, to je můj recept, tedy já tam nedávám olej.. Ale budiž, trošku jsi to změnila. Jen mi řekni, v jaké mojí kuchařce jsi to našla ?:D

4 Minnie Minnie | Web | 12. května 2010 v 23:05 | Reagovat

Tohle si dělala moje matka, mě to nějak extra moc ani nechutnalo.
Já raději milánské nebo tak něco ;D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama